Marcel Ciolacu, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo: Mi-aş dori să-mi spuneţi secretul creşterii de PROFIT de peste 2000%

Publicat: 10/07/2024, 14:34
Actualizat: 10/07/2024, 15:36

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari, că şi-ar dori să cunoască secretul creşterii de profit de anul trecut, peste 2000% al companiei.

Niciunul dintre noi nu avem în ficare zi această şansă, de a vedea, în prezent, o fabrică a viitorului. Pentru această investiţie extraordinară, vă felicit din toată inima! Cu toţii ne raportăm şi ne aducem aminte de copilărie şi îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Era singura băutură occidentală produsă în România. Se vindea la 250 de mililitri, în sticlă de sticlă şi de obicei o beam doar când eram în vacanţă pe litoral. Astăzi, împreună cu echipa de la comunicare, am făcut şi un exerciţiu, să vedem dacă ne amintim şi costul. Eu mi-am amintit, era 2,5 lei sticla de Pepsi, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că această băutură reprezenta un simbol al unei vieţi la care tânjeam cu toţi.

Azi, Pepsi a devenit unul dintre brandurile cu care trăim, parcă, de o viaţă. Cei 30 de ani de prezenţă în România definesc, practic, o generaţie. Este generaţia care a crescut în democraţie, care s-a dezvoltat şi împlinit în libertate. Este generaţia care a construit o Românie ce se modernizează astăzi, în cel mai susţinut ritm din întreaga sa istorie. Iar, prin tot ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru în economia românească. Sunteţi o companie care face, iată, o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi aţi adus echipamente de ultimă generaţie. O companie care îşi dovedeşte grija faţă de mediu. Folosiţi tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice şi aveţi o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deşeuri, a completat şeful Executivului.

Ciolacu a afirmat că Pepsi este un investitor străin care foloseşte de 25 de ani un sistem de furnizori locali, care sprijină constant comunităţile, în special cele defavorizate, un mare angajator, care îşi construieşte viitorul prin parteneriatul cu actorul-cheie din educaţia românească, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

”Am lăsat spre final un lucru important lucru pentru mine şi pentru Guvernul României, şi anume că dvs contribuiţi să reducem deficitul comercial al ţării. Sunteţi o companie care exportă producţia de aici către alte 16 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de toată aprecierea şi respectul meu.

Sigur, oricât v-aş lăuda, cu certitudine nu veţi uita şi nu aţi uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanţelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conţinut mare de zahăr.

Sunt foarte conştient de asta. Deşi cred că îl voi îndurera pe ministrul finanţelor, vă rog să vă concentraţi pe băuturi cu mai puţin zahăr şi evident, către chipsuri cu mai puţină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenţi la impactul acestor produse asupra sănătăţii ”, a completat  Ciolacu.

El a explicat că îşi doreşte ca, în scurt timp, să fie nevoit să constate că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conţinut şi nici impact bugetar.

Cred că tărie că acesta este un viitor sănătos atât pentru afacerea dumneavoastră, cât şi pentru România. Şi, pentru că vorbim de viitor, mi-aş dori să îmi spuneţi şi mie secretul creşterii de profit de anul trecut, peste 2000%. Dacă ar mai fi încă 10 mari investitori cu asemenea profit, sigur şi vă spun că am făcut socotelile, bugetul ar fi pe excedent, nu pe deficit, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu, întrebat despre candidatura sa la PREZIDENȚIALE: Nu candidez și nu știu nici dacă domnul Geoană candidează

Totodată, el a fost întrebat de presă dacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale.

Nu candidez și nu știu nici dacă domnul Geoană candidează, nu știu dacă și-a dat demisia de la NATO, a transmis Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre schimbările climatice: Faptul că avem RESURSE hidrografice uriaşe nu înseamnă că trebuie să le risipim

Marcel Ciolacu, despre cei care au muncit la Vidraru: Statul român are OBLIGAȚIA să le arate respect. O facem prin majorarea și recalcularea pensiilor

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile...
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
Reacția lui Ianis Hagi după ce Radu Drăgușin a absentat la cel mai important eveniment...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist
Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii...
Queens of the Stone Age anulează Turneul European! Josh Homme necesită o operație de urgență....
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Cercetătorii spun că populația Pământului va atinge un maximum în 60 de ani, apoi va...